K L A R A     U L E M A N

express yourself

 

Misschien moet je jezelf eerst tegenkomen voordat je het kunt zijn

Loesje

 

Het toeval is altijd krachtiger. Laat je hengel altijd uitstaan; in het beekje waar je het ’t minst verwacht zal vis blijken te zitten.

Ovidius

 

De “baas” van jouw organisatie als mens is je gevoel, de “assistent” is je denken

KU

 

 

OVER MIJ

KlaraIk ben oprichtster van Free Circles. Free Circles staat voor de sociale kringen waarbinnen wij in de samenleving in vrijheid onszelf kunnen zijn, onszelf kunnen laten zien en onszelf kunnen laten horen.

Doordat ik uitdrukking heb gegeven aan mezelf heb ik mezelf als het ware gered. Als ik dit niet had gedaan was de kans dat ik mijn gevoel afgesloten en weggedrukt had, heel groot geweest. Door mezelf te uiten heb ik mijn gevoel steeds meer toe kunnen laten en ben ik opener en gelukkiger geworden. Ik heb mijn zin ontdekt. Daardoor kan ik genieten én heb ik betekenis.
Mijn overtuiging is dat betekenis voelen en uitdrukking geven hieraan, de reden van ons bestaan is. Dat door te luisteren naar je gevoel, je stem, iedereen die betekenis kan ervaren en zo gelukkiger in het leven staat.

Goedbeschouwd heb ik twee carrières. In mijn carrière als operazangeres heb ik uitdrukking kunnen geven aan mijn talent. Heel letterlijk door te zingen en te performen. Dit was voor mij van levensbelang, er moest van alles uit bij mij en het kanaal hiervoor was voor mij het zingen en performen.

Als dochter van twee psychologen zat er dus ook nog een andere stem die zich wil laten horen. Ik merkte dat ik 24 uur per dag gefascineerd ben door wat mensen bezielt en welke gedachten, fantasieën, geheimen en frustraties ze hebben. Ik ben toen Jungiaanse psychologie gaan studeren aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen en heb nu mijn eigen praktijk. 

Zo’n verandering als ik heb meegemaakt gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het was een grote overgang die ik langzaam heb laten verlopen. Ik merkte dat ik de tijd nodig had om los te laten en moed nodig had om iets nieuws aan te gaan. In dat proces heb ik heel goed leren luisteren naar mijn eigen stem en heb me telkens weer afgevraagd: “Is dit wat je echt wilt?”. Ook heb ik echt leren voelen wat mij energie geeft en wat me energie kost, een heel belangrijk soort van zintuig dat je ontwikkelen kan.

Heb jij iemand nodig die die je helpt en uitdaagt jezelf te uiten, je hele zelf, niet alleen dat stukje van jezelf waar jouw censuur het toestaat…
Iemand die met een open instelling luistert, zonder vooringenomenheid en met de kennis en het lef te durven confronteren.
Soms kan de omgeving dat simpelweg niet meer, niet omdat men het niet wil maar omdat dat de realiteit is.
Ik heb zelf de nodige coaching gehad en ben nog steeds dankbaar voor elke sessie!
Het is mijn plezier je te begeleiden bij het uiten van jouw stem. 

Laat van je horen en meld je hier aan voor een intakegesprek.